Carré des Jardiniers, een niet te missen evenement in de sector
Biodiver'cité
Vandaag de dag woont één op de drie Fransen in een stedelijke omgeving. Dynamisch, snel en luidruchtig, het leven in de stad kan gevoelens van stress, onbehagen en eenzaamheid opwekken. Het thema van de wedstrijd van dit jaar (2023) is "Biodiver'cité": de vier finalisten krijgen carte blanche om te laten zien hoe landschapsarchitectuur kan helpen om het stadsleven opnieuw vorm te geven.
Bekijk hieronder de profielen van de vier finalisten voor deze editie van 2023 voordat u hun werk op de beurs kunt bekijken:
Vincent GRUNEWALD - Project: "L'Entre Deux Bruits" (Tussen twee geluiden)
"Steden delen vaak een intensiteit van stromen en activiteiten. Deze intensiteit genereert lawaai dat als hinderlijk kan worden ervaren. Parken en tuinen zijn daarom echte cocons waar je tijdelijk kunt ontsnappen aan het bonzende ritme van de stad. Dit is het uitgangspunt van mijn denken: hoe kunnen we bewoners in staat stellen om hun batterijen op te laden, weg van het lawaai van de stad? "
Antoine DE LAVALETTE - Project: "L'im.pas.si.sage” (de natuurlijke impasse)
"Als we dit steegje binnenkomen, worden we begroet door een gevoel van wanorde: de plek lijkt verlaten, de grond is gebarsten, de trottoirs geplaveid. Het is een steegje in wording, een beetje vergeten, bij de ingang waarvan noch de gebouwen, noch de natuur lijken te horen. Het is een trieste plek die het verdient om weer tot leven te worden gewekt ... En wat als we de natuur haar plaats laten innemen? "
Simon FREITAG - Project: "La vi’ll’e de demain” (Het leven van morgen)
"Verstedelijking heeft zijn grenzen, de natuur heeft haar rechten en de mens heeft zijn plichten. Het doel van onze tuin is om het hectische tempo van ons leven tot rust te brengen door de natuur weer centraal te stellen, zodat we kunnen genieten van de voordelen ervan. "
Matthieu CARLA - Project: "Jardin suspendu” (Hangende tuin)
"Het is onze verantwoordelijkheid om rekening te houden met alle uitdagingen van de landschappelijke wereld van morgen en om de ecologische transitie, de groene transitie, tot een goed einde te brengen. Het project dat we presenteren is bedoeld om ons vooruit te projecteren en te laten zien dat onze steden niet langer longen zullen zijn, maar zelf de groene longen zullen worden. "
Lees meer over hun projecten op www.carre-des-jardiniers.com en volg hun avontuur op Instagram @carredesjardiniers.
- Met een koffie pauzeren op het terras, genieten van de typische geuren en kleuren in de tuin … tot zelfs het gras maaien: een tuin brengt…
Groen, groener, groenst. Green Expo 2024 brengt innovaties en expertise samen.
Green Expo 2024 belooft een unieke jubileumeditie voor groenprofessionals te worden. In september viert de vakbeurs Green Expo haar 15de…Grote bomen dragen meer bij aan de levenskwaliteit dan meer bomen
We houden van bomen. Waar dan ook. In onze steden, parken, tuinen en zelfs op onze daken. Bomen bepalen het beeld dat wij van de omgeving…Peter Swyngedauw: “Misschien raken we die baksteen in onze maag dan toch nog kwijt”
Belgisch ontwerpbureau OMGEVING gaat samen met het Tsjechisch architectuurbureau Michal (triarchitecti) een grootschalig klimaatpark in…