Speelveld in duurzaam kunstgras voor Antwerps vluchtelingendorp
Met het oog op de Green Deal moeten ook steden en gemeenten stappen zetten om de Europese klimaatdoelstellingen voor 2030 mee te helpen realiseren. Tot voor kort was een product zoals kunstgras nagenoeg niet te recycleren, er was hoogstens sprake van downsizing (= herwerken tot een ander product). Daar kwam verandering in toen het Nederlandse bedrijf LimeGreen afstapte van het ‘single use’ gras om voortaan ‘circulair kunstgras’ te produceren. Het ‘nieuwe’ gras heeft een polyethyleen-samenstelling en kan achteraf perfect herwerkt worden tot nieuw kunstgras.
Op langere termijn goedkoper
Omdat ook Proxy Fields duurzaamheid hoog in het vaandel draagt en CO2 neutraal wil werken, kozen zij voor circulair kunstgras om het 1.000 m2 grote speelveld in het nooddorp aan te leggen. Daarmee realiseerden zij zowel voor het voetbalveld als de zone met speeltoestellen het allereerste ONE-DNA-sportveld in Antwerpen, volgens het bedrijf meteen ook een primeur voor België.
Hoewel de aankoop initieel 15% duurder uitvalt, valt het gebruik van circulair kunstgras op langere termijn goedkoper uit. Bij vervanging hoeft men immers geen rekening te houden met verwerkings- of stortkosten.
Snel dit artikel gratis lezen?
Maak eenvoudig en gratis een account aan.
-
Lees elke maand een aantal plus-artikels gratis
-
Kies zelf welke artikels je wil lezen
-
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief